El documental, a punt per a les veus definitives

Jordi Ferrerons (director i productor executiu) i Núria Sala (realitzadora i editora), ahir a la sala d’edició d’E2S Productora.

Aquests dies ens ha acompanyat a la sala d’edició el director i productor executiu, Jordi Ferrerons (director general de Lavinia Productora). Amb ell, hem acabat de polir detalls de cara a dilluns, quan el documental entrarà a la sala de postproducció de so de Lavinia per tal d’afegir-hi les veus. Han estat dos dies de feina molt intentsa però molt gratificant, perquè el muntatge es troba a la recta final i ja només queda la feina més agradable: “pentinar la criatura”.

Hem apostat perquè aquesta “història d’homes” sigui conduida per una veu femenina: la de Sílvia Comas, popularment coneguda per la seva faceta musical. A la seva narració, s’hi afegiran les veus dels quatre personatges protagonistes, dues en català (el governador Manuel Desvalls i el rector Pere Ventallola), una en alemany (el comte de Gehlen) i una en francès (l’enginyer militar Jean-Baptiste Joblot).

Seguint la filosofia de fer participar la vila de Cardona el màxim possible en el documental sobre aquest capítol tan important en la seva història, una de les veus dels personatges locals també sortirà de Cardona: el director teatral i escriptor Jordi Santasusagna, que també ha col·laborat amb nosaltres amb el càsting de les figuracions. Farà de Manuel Desvalls, el personatge el paper més important dins de la història.

De fet, 1711. El Setge tindrà una gran presència cardonina en les figuracions de ficció i en les seqüències de realitat, però també un enorme suport local darrere de la càmera. Més d’un centenar de persones, de forma particular o per mitjà de la seva entitat, han col·laborat desinteressadament en la producció. No volem estalviar esforços en agrair aquesta involucració local, i al també importantíssim ajut d’entitats i persones de municipis propers (Solsona, Súria, Moià, Olius, Navàs, Gironella, Callús, Navès, Valls de Torroella, Vic, Olesa i molts més).

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>