La història del castell mai vençut

TV3 va estrenar ahir “1711. El Setge”, un documental que per a nosaltres ha resultat una experiència extraordinària. Ahir, mentre molts catalans i catalanes tornaven de la històrica manifestació independentista de la Diada, la televisió pública catalana emetia el projecte dels nostres somnis (fins ara), la història d’una petita fortalesa que, el 1711, va resistir a l’exèrcit més poderós del món.

La història del castell mai vençut per la força de les armes, l’única plaça que Felip V no va poder doblegar durant la Guerra de Successió, va entrar ahir de ple en l’imaginari col·lectiu català. La història no és nostra, és de tots, i els protagonistes van ser els defensors de fa 300 anys. Però els protagonsites d’avui, els que han fet possible explicar aquest capítol tan important i alhora tan desconegut de la història de Catalunya, han estat els dos centenars de persones desinteressades que han convertit aquest projecte en una fita col·lectiva.

Moltes gràcies a tots i totes els que ens han donat un cop de mà. Gràcies infinites a aquells que han confiat en les capacitats d’aquest equip petit però sense complexos.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>