Molt més que un documental

Moment de la preestrena, el passat dimecres dia 5 de setembre a la Col·legiata del castell de Cardona.

“Moltes gràcies per tot a tothom”. Aquest és l’agraïment amb què Núria Sala (realitzadora) tancava el seu discurs durant la preestrena de 1711. El Setge, davant de les prop de 200 persones que han col·laborat en la producció. I és que es tracta de molt més que un documental. És un projecte que fa justícia històrica a què va representar Cardona i la Catalunya interior en la defensa de les llibertats catalanes, abolides per Felip V després de la Guerra de Successió (1705-1714).

Frame del documental que s’estrena a TV3 el proper dimarts dia 11 de setembre després del Telenotícies vespre. Un tema directament relacionat amb la Diada Nacional de Catalunya.

El proper Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, TV3 emetrà el documental en horari de màxima audiència. Això ha de contribuir a situar Cardona i, en definitiva, la Catalunya dels mil pobles, en el panorama de la defensa de la sobirania que va perdre el país fa gairebé 300 anys.

La preestrena va ser un acte ple d’emocions, una trobada entre totes les persones que, de forma desinteressada, han donat un cop de mà especialment en les escenes de figuració, que pretenien interpretar de forma visual què va viure Cardona la tardor de 1711. El documental combina aquestes ‘imatges d’ahir’ amb les ‘imatges d’avui’, centrades en els escenaris dels fets i en l’aportació dels pocs experts que coneixen aquest episodi tan desconegut de la nostra història.

Miquel García, Cap de Documentals i Nous Formats de TV3 i Lídia Heredia, presentadora de la mateixa cadena i conductora de l’acte de preestrena.
Josep Martí, Secretari General de Comunicació del departament de Presidència, amb Ferran Estruch, alcalde de Cardona. Al seu darrera Gorka Knörr, director de l’ICEC.
Núria Sala, d’E2S, amb Lídia Heredia, de TV3.
Imatge de la col·legiata instants abans de l’inici de l’acte.
La presentadora Lídia Heredia, conductora de l’acte.

Imatge del parlament del Sr. Ferran Estruch, alcalde de Cardona.
Imatge del parlament de Jordi Ferrerons (Lavínia)
Imatge del parlament de Núria Sala (E2S Productora)
Imatge del parlament de Dani Sala (E2S Productora)

Imatge del parlament de Miquel García (TV3)

Instants abans de la preestrena de “1711. El setge”
Frame de la projecció del documental
Moment especialment emotiu quan, després de la projecció i els llarguíssims aplaudiments, els autors del documental es giren i aplaudeixen als participants de la producció com a mostra d’agraïment per a la seva implicació. La major part dels assistents, es van posar de peus, en aquest moment, mentre continuaven els aplaudiments.

 

 

 

 

One comment

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>